MIKEHO ŘEKA - POZOR, ČASTÉ FOTOPOVODNĚ

Asi nesnáším cukr O_o

20. srpna 2012 v 15:57 | Mike |  Vodácký bar (+ kino) "U dvou"
50. úkol. Co naplat, musím šmejdit po netu, kvůli receptu na nějaká vhodná cukrátka. Ty totiž doma nevedeme. Já jsem spíš na slané, a když už něco sladkého, tak čokoládu. Ale teď přišla vyjímka. No, a jak to dopadlo? Katastrofálně.

Ten, co ton recept psal, měl ve finále krásné, cukrové obdélníčky. Já jednu velkou neforemnou placku....ta tedy původně být měla, ale pak se PRÝ měl ten cukrový megaflek rozřezat mastným nožem. To jsem chtěl učinit. Ale ten pitomej cukr odmítal přijmout fakt, že ho chci rozřezat, a zatvrzele se bránil. Po několika neúspěšných pokusech jsem zjistil, že už to docela ztuhlo, a tak mi nezbývalo nic jiného, než se na řezání vykašlat.
Ještě ke všemu se na plech měl dát i alobal, a na něj teprve ta cukrhmota. To byl podle mě ta největší kravina, co ten recepťan vymyslel. Hmota se k alobalu totálně přilepila, a nešla odtrhnout. No, nakonec se mi to na pár místech podařilo, a tak jsem mohl postoupit k lámání.....ano, k lámání. Jinak to prostě nešlo. No, i když ono to nešlo ani tak. Ten cukr se choval jako azbest smíchaný s diamanty a žulou. A aby toho nebylo málo. Bonbony měly být hnědé, a s ořechovou příchutí. nakonec skončily oranžové, a chutí připomínaly kávu. Nevím, co si o tom mám myslet.
Každopádně.....i toto se dá nazývat bonbonem. Je to průhledné, sladké a tvrdé tak, že se to musí cucat, kousat nikoli(!) .

Za barem II #50: Drobná cukrátka


Jo.....a zkuste si tyhle 2 písničky pustit najednou. xD


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Shine Shine | Web | 20. srpna 2012 v 16:03 | Reagovat

:-DDDD DObrý!

2 taradorizp taradorizp | E-mail | Web | 20. srpna 2012 v 16:11 | Reagovat

Zákeřný recepťák! :-D

3 taradorizp taradorizp | E-mail | Web | 20. srpna 2012 v 16:12 | Reagovat

[2]: teda, recepťan! :-D

4 Karol Dee Karol Dee | Web | 20. srpna 2012 v 16:39 | Reagovat

Kávu? a nepřipekl jsi je trochu? :D no jo, ne každý recept je úplně dokonalý...ale možná by se tvůj výtvor mohl začít používat jako levná náhražka supertvrdých kovů v průmyslu :D

5 Mike Mike | Web | 20. srpna 2012 v 17:20 | Reagovat

[3]: Přesně tak. :D

[4]: Ne-e žádné připejkání se nekonalo. A o té náhražce....asi začnu uvažovat o patentování. :-D

6 Janinka Janinka | Web | 20. srpna 2012 v 17:30 | Reagovat

Ale vypadá to docela dobře, jako jantar :-D.
Občas mi příjde, že některé recepty musí vymýšlet retardovaní jedinci...

7 Mami Mami | Web | 20. srpna 2012 v 17:38 | Reagovat

I neúspěšné pokusy jsou platné. Právě díky kulinářským hokuspokusům se rodí opravdoví mistři. Dávám 10 bodů navíc za vytrvalost a poučný článek na závěr. Sváření cukru je velmi zákeřné, teď už to všichni víme...a hlavně nevěřit neověřeným receptům na internetu. :D

8 Mike Mike | Web | 20. srpna 2012 v 17:58 | Reagovat

[6]: Dobře, kašlu na kovovýrobu, jdu vyrábět jantarovou komnatu. :-D

[7]: Šmankote....děkuji mnohokráte, ctěná Mami. :-)

A musím opět zopakovat výstrahu: Pozor na nebezpečné zlé recepťany! ???

9 David David | Web | 20. srpna 2012 v 21:22 | Reagovat

Tak nevypadá to zas tak špatně. :-)
Dobrý výraz "recepťan". :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Medaile "za věrnost" od správců rubriky "Fotíme na Téma týdne" na blogu Autorského Klubu. :-)



A ještě jedno ocenění, tentokráte z rubriky "Uhádnete blogera?". :-)